Statisticile vizitelor

O sursă importantă de informații în managementul bibliotecilor o reprezintă statisticile vizitatorilor care indică numărul de vizitatori ai bibliotecii în intervale specifice de timp. Acestea permit managementul rațional al activității bibliotecarilor și utilizarea eficientă a resurselor. Arfido integrează diferite sisteme de numărare a vizitelor care funcționează ca unități independente sau integrate cu antenele anti-furt.

Contor inteligent de persoane integrat cu porțile RFID

În bibliotecile în care este important să se colecteze informații cu privire la numărul de vizite dar, în același timp, estetica soluțiilor implementate are o mare importanță, sunt aplicabile contoare de vizite integrate cu antenele RFID anti-furt. Acestea nu au nevoie de componente hardware suplimentare sau de spațiu dedicat. Datele culese de contoarele din antene sunt puse la dispoziție prin intermediul unui software inclus, permițând analize precise ale vizitelor în bibliotecă și optimizarea timpului de lucru al bibliotecarilor.

Numărarea persoanelor cu camera iR sau bariera iR

În bibliotecile care nu intenționează implementarea unui sistem anti-furt sau în care un astfel de sistem este deja instalat, pot fi instalate contoare cu barieră cu infraroșu sau cu cameră de termoviziune.

Barieră cu infraroșu

În cadrul acestei soluții bazate pe o barieră cu infraroșu numărarea vizitelor are loc ca rezultat al intersectării razei de lumină cu o persoană care intră sau iese din bibliotecă. Dispozitivul se caracterizează prin fiabilitate foarte mare și erori de măsurare scăzute la pasaje înguste.

Accesul la datele colectate de ambele soluții este posibil prin intermediul rețelei informatice - datele pot fi trimise la o adresă de e-mail sau pe serverul FTP.

 

Cameră de termoviziune

În bibliotecile cu culoare largi rezultate mult mai bune în numărarea clienților se obțin prin utilizarea contorului de vizite cu cameră de termoviziune. Situată în apropierea plafonului, poate urmări persoane în mișcare din zona de măsurare și să le contorizeze în mod corespunzător atunci când traversează granițele desemnate. Soluția de numărare a vizitelor bazată pe cameră nu este afectată de eroarea de măsurare asociată cu intersecția fasciculului de lumină de mai multe persoane în același timp, în plus, această cameră poate urmări câteva obiecte în același timp, de aceea măsurarea cu aceasta este de o precizie ridicată.

Accesul la datele colectate de ambele soluții este posibil prin intermediul rețelei informatice - datele pot fi trimise la o adresă de e-mail sau pe serverul FTP.