Returnări RFID

Bibliotecile pot alege dintr-o gamă de soluții care permit returnarea automată a cărților împrumutate. Returnările tradiționale la bibliotecar sunt consumatoare de timp și cu un risc de așteptare la coadă pentru deservire. De asemenea, sunt limitate la programul de lucru al bibliotecii. Arfido implementează soluții care reduc timpul necesar returnării publicațiilor la minim, și, de asemenea, fac posibilă efectuarea operațiunii de returnare independentă a cărții. Cea mai simplă soluție este o boxă-seif situată în afara bibliotecii, care recepționează cărțile non-stop. După umplerea coșului, personalul bibliotecii sortează pozițiile returnate și le introduce în sistem. În bibliotecile în care este important ca pozițiile returnate să fie puse imediat la dispoziția altor cititori, este utilizată boxa de returnare RFID. Dispozitivul recunoaște elementele returnate, transmite informații către sistemul bibliotecii, iar apoi le plasează într-un cărucior cu fund mobil.

Utilizarea tehnologiei RFID contribuie semnificativ la reducerea timpului necesar pentru primirea cărților la bibliotecă și la reducerea simțitoare a numărului de erori. Soluțiile moderne permit chiar și returnările la orice oră, accelerând astfel circulația cărților, ceea ce favorizează în mod clar disponibilitatea acestora pentru cititori.

 

 • Postul bibliotecarului - returnări

  În bibliotecile în care din cauza lipsei unui loc adecvat nu poate fi utilizat un seif sau o boxă de returnare RFID, ARFIDO a dezvoltat cititoare RFID care permit efectuarea eficientă a împrumuturilor și returnărilor în bibliotecă de la postul bibliotecarului.

 • Boxă de returnare RFID

  În acele biblioteci în care pentru o bună funcționare, timpul destinat primirii cărților returnate trebuie să fie redus, poate fi utilizată boxa de returnare RFID. Elementele identificate corect sunt primite, iar informația despre acestea este expediată sistemului bibliotecii.

 • Boxă de bibliotecă

  În multe biblioteci este posibilă returnarea colecțiilor de cărți împrumutate 24 de ore pe zi. Acest lucru este posibil datorită unei boxe de returnare plasate în afara clădirii bibliotecii sau într-o încăpere separată, cu acces liber.

 • Raft mobil

  Cărțile returnate la bibliotecă pot fi plasate pe un raft care citește continuu informațiile de pe etichetele de bibliotecă lipite pe cărți și actualizează starea acestora în sistemul bibliotecii.

 • Sortator pentru boxa de returnare RFID

  În bibliotecile care deservesc un număr mare de cititori, returnarea publicațiilor împrumutate poate constitui o problemă de organizare serioasă. Cărțile colectate într-un singur loc trebuie să fie apoi sortate manual, ceea ce este o operațiune care consumă foarte mult timp.