Postul bibliotecarului - returnări

În bibliotecile în care din cauza lipsei unui loc adecvat nu poate fi utilizat un seif sau o boxă de returnare RFID, ARFIDO a dezvoltat cititoare RFID care permit efectuarea eficientă a împrumuturilor și returnărilor în bibliotecă de la postul bibliotecarului.

Cititorul RFID conectat la calculator transmite informațiile din memorie, de pe etichetele de bibliotecă RFID, care au fost lipite pe cărți, la sistemul informatic. Acesta poate să identifice și cititorul în baza permisului de bibliotecă RFID. După verificarea informațiilor privind elementele returnate, cititorul permite salvarea stării curente în memoria etichetei. Întregul proces se desfășoară aproape imediat și permite evitarea unei serii de erori asociate cu identificarea personală și introducerea informațiilor în sistemul bibliotecii.

Cititoarele RFID dezvoltate de ARFIDO sunt disponibile în versiunea pe blat sau montate sub blat, cu posibilitatea suplimentară de citire a permiselor de bibliotecă, cu citirea opțională a mai multor cărți concomitent.

Odată cu implementarea tehnologiei RFID returnarea cărților împrumutate este extrem de rapidă și prietenoasă pentru cititori.